annikaviol.blogg.se

Ursvik!

Kategori: Allmänt

I dag var det bara jag och Zingo som begav oss till skogen! grå disigt väder men ändå magiskt i mina ögon att få komma ut i skogen! I fredags hade vi firma fest så då var det paryt hatten på!! superkul hade jag !! I dag var det kepsen på!! Vi körde i dag dirigeringar och åter dirigeringar. Dessvärre inte Zingos bästa gren.. därför ska det tränas! hon vet så mycket själv den damen tror hon... svårt att smyga ut dolda dirigeringar då hon ser allt och då menar jag allt!! nåja nån smygis fick jag till och kasta en markering eller la ut en dirigering där hon vart tidigare och inte skicka på den då utan skicka till den dolda fick kämpa ett par gånger med henne då hon tappar linjen efter ett tag då hon börja söka i stället. Fick kalla in henne ett par gånger och stärka upp henne sen gick det bra! träna även stopp signalen i olika situationer i dag var hon lyhörd och stanna snabbt. Hon var så glad så jag trodde mungiporna skulle fastna upp vid öronen. ;o)
 
Det är en fröjd att se en hund som älskar att jobba oavsett att man får banna na lite. Vi gick senare ner till ängen och gjorde ett bollsök i högt gräs! hon älskar att söka och hon ger tusan inte upp. Alla 6 fick hon in och snabbt gick det.
Jag har lärt Zingo att hoppa upp på stenar/stubbar så på ängen fanns såna där höbalar som är inplastade jäklar dom är höga! Sa till henne att hon skulle hoppa upp på "stenen" vipps så var hon uppe på ett hopp! studsboll!!

Tyvärr inga kort i dag, ska ta med mig kameran nästa gång!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: