annikaviol.blogg.se

Ursvik!

Kategori: Allmänt

I dag var det bara jag och Zingo som begav oss till skogen! grå disigt väder men ändå magiskt i mina ögon att få komma ut i skogen! I fredags hade vi firma fest så då var det paryt hatten på!! superkul hade jag !! I dag var det kepsen på!! Vi körde i dag dirigeringar och åter dirigeringar. Dessvärre inte Zingos bästa gren.. därför ska det tränas! hon vet så mycket själv den damen tror hon... svårt att smyga ut dolda dirigeringar då hon ser allt och då menar jag allt!! nåja nån smygis fick jag till och kasta en markering eller la ut en dirigering där hon vart tidigare och inte skicka på den då utan skicka till den dolda fick kämpa ett par gånger med henne då hon tappar linjen efter ett tag då hon börja söka i stället. Fick kalla in henne ett par gånger och stärka upp henne sen gick det bra! träna även stopp signalen i olika situationer i dag var hon lyhörd och stanna snabbt. Hon var så glad så jag trodde mungiporna skulle fastna upp vid öronen. ;o)
 
Det är en fröjd att se en hund som älskar att jobba oavsett att man får banna na lite. Vi gick senare ner till ängen och gjorde ett bollsök i högt gräs! hon älskar att söka och hon ger tusan inte upp. Alla 6 fick hon in och snabbt gick det.
Jag har lärt Zingo att hoppa upp på stenar/stubbar så på ängen fanns såna där höbalar som är inplastade jäklar dom är höga! Sa till henne att hon skulle hoppa upp på "stenen" vipps så var hon uppe på ett hopp! studsboll!!

Tyvärr inga kort i dag, ska ta med mig kameran nästa gång!
 
 
 
 
 
 

lilla musen...

Kategori: Allmänt

morn i mökret..!
jösses vilket mörker det är ute nu så trist! Det är verkligen nackdelen att jobba heltid man får liksom aldrig ta del av ljuset ...
Träna hund denna årstid är verkligen begränsat och det blir liksom ingen kvalité. Det är helgerna som gäller och då är det så mycket annat som ska klaffa. Men, men.....
 
i morse iallfall när vi var ute 5:40 pip! så stanna Zingo och titta på nåt.. och titta på mig...jo en liten död mus låg så fridfullt på marken... undrar vad som hade hänt med den.
ser ni den?

Söndag med Annika och Ozzy!!

Kategori: Allmänt

I förmiddags drog vi till skogs. Träffa upp Annika och Ozzy för lite träning, snack o prommis! Vi gick ner till fårhagen som förtillfället är utan får... ängen är väldigt geggig och blöt, stora diken perfekt att träna i med andra ord.
Vi körde rutan där vi skicka till olika hörn! Det gick bra med Zingo hon hade full fart. Ozzy var oxå duktig men Annika fick gå ut och hjälpa honom lite, avståndet var lite för långt tyckte han.
Sen kasta vi markeringar till varann på ängen och det där med äng med högt gräs, diken är alltid bra att träna! Zin tycker nog det är lite lättare med skogs markeringar därför träna vi inte det i dag.. utan svåra till det för henne. Vi börja med en enkel markering sen en dubbel, enkel inga problem och den dubbla första perfekt men sen den andra då kopplar hon liksom inte på nosen utan mest springeromkring men hon hölt sig i området iallfall. Ozzy var duktig han spika dubbel makeringen!!
 
Sen bad jag Annika kasta olika dummies så jag kunde köra dirigering, vet inte hur jag ska göra med fröken... ibland är hon jätte lyhörd på pipan och stannar på direkten på stoppsignal sen nästa gång så springer hon lite till och lite till innan  hon stannar .. då ajjajar henne ochdå fattar hon vad jag vill att hon ska göra när vi gör om det. Speciellt gör hon så när det är längre avstånd precis som hon tar sig friheten och göra som hon vill på dom avstånden..hmmm.
 
Vi böt mark sen och gick upp iskogen och körde närsök med en störning. Gömde små dummies under mossan riktigt ordentligt. Satte hunden vid närsöket en markering kom åt andra hållet. Blåsa närsök signalen och hunden ska ner med nosen i det området sen skulle markeringen in. Zingo har varit klockren på närsök men  idag märktes det att det var ett tag sen vi träna på det... gud hur ska man komma i håg att träna på allt... ;o))))
 
 
Vi åkte till mamma sen och plocka i hop lite saker som var mina tex skolböcker från jag gick i trean....kastade mycket men några böcker följde med hem nostalgi på hög nivå.
 
 
 
 

måndag och solen skiner!

Kategori: Allmänt

så typsikt att det är kanon väder i dag när man jobbar!
 
Vart lite rastlös och börja titta på  lite kort.
Zaras Pejla och Cattis Coffie när vi är i Tyresö i somras och träna hund.
 
 
Katten Zimba 16 år
skadad zingo klo brott...2 veckor gick hon så här på semestern... :o(
 

Regnig söndag!

Kategori: Allmänt

I morse så drog jag iväg till skogen som jag längtat även fast det regna! Vad gör det när det finns regn kläder!
Jag gjorde "rutan" som Zara och jag gjorde sist vi sågs! tack Zara att du väckte mig att göra denna övning som är jätte bra ju, speciellt bra att träna raka fina linjetag! som inte är Zingos starka sida...det kan bero på att jag inte har tränat rätt utan nöjt mig med snea inte helt raka linjer. Hur gick det då....Jo det gick bra första rutan gick så jäkla bra. Sen bytte jag mark och gjorde om övningen. Zingo var med på det och förstod direkt vad som krävdes av henne. Men sen så på sista skicket så kom jag inte i håg vart jag la den sista dummiesen....alla träd ser ju för sjutton likadan ut....Skicka henne på ett Ut rakt ner men hon envisades att svänga till höger....tog in henne och skicka om ...lika dant igen hon drog till höger. Tog in henne och skicka om men samma sak igen då försökte jag dirrigera henne där jag trodde den var och hon tog dirigeringen super bra men inte hitta hon den inte.... ja ja tänkte jag. Vi får väl gå ut tillsammans och leta. Tror du inte att hon vet bättre än jag...den låg till höger som hon ville springa först till.. duktig hund att minnas... tur att en har hjärnan påslagen.. ;o)
 
Sen gick jag ut på ängen och skulle göra ett sök på 8 tennisbollar. Hon jobba otroligt bra och dom 5 första bollarna kom in snabbt sen fick hon jobba extra mycket för få in dom andra. 7 stycken fick hon in sen lämna vi den sista som vi inte hitta till eventuell en annan lycklig hund!
 
Hämta familjen sen åkte vi till pappas grav, tände ett ljus för fars dag idag. Känndes konstigt för förra året så fick han en bok av mig och vi fika och var glada... lilla pappa jag saknar dig sååå.
 
Bilderna på Zingo är från i sommras! snart är vi där igen.
Fina Zingo.
 

lördag kväll!!!

Kategori: Allmänt

så här kan en helt vanlig lördag se ut hos oss.....
 
vi är rätt normala iallfall...
i morn är det allvar igen.! Då ska vi ut i skogen och träna!!

simmhallen

Kategori: Allmänt

i dag var vi i sumpans simhall... lite egen tid med dottern. roooligt...

jaha nu är det min tur att börja blogga....

Kategori: Allmänt

första första gången ever att skriva i en blogg och dessutom min egen! Denna blogg kommer att handla mycket om min stora hobby jakt träning med min jaktlabbe Zingo men även andra saker som dyker upp i mitt huvud!
 
Har alltid haft hundintresse då vi inom familjen har haft golden retriver i många många år. Den sista golden vi hade var Emma jag hade delad vårdnad, mina föräldrar hade henne mesta delen men jag träna och tävlade med henne!
 
En av mina bästa vänner Cina köpte sin första hund samtidigt som vi köpte Emma 1997, en flat som hette Tess. vi gick på kurser både på brukshundsklubben och viltspår.
Lydnad var våran grej! vi kom upp till Elit lydnad ! helt otroligt roligt! 2003 föddes min dotter och i min värld skulle jag forsätta träna och tävla. Bebisen kunde för sjutton följa med och ligga i vagnen så snällt....not!! fick en unge som hatade att ligga i vagnen när den stod still!! så det var den drömmen... fick lägga mycket hundträning åt sidan.
 
Cina köpte även en jaktlabbe Gemini och det var då jag fick upp ögonen för denna underbara ras! var helt frälst i henne och även allt som Cina berättat om jakt träning. Jag ska bara ha en egen jaktlabbe! eftersom jag jobbar heltid dagtid så kännde jag att en valp inte var aktuellt just nu. Klicka upp blocket en decemberdag för 3 år sen. En gul jaktlabbe tik på nästan två år säljes! trodde inte det var sant!! jag mailade uppfödare och vi fick komma och ha henne på prov i två veckor.. det räckte med att hon satt i baksättet med Elin på väg hem sen var vi sålda... Zingo hade inte ens ett koppel som ägor. Fick låna ett koppel av Cina redan första kvällen när vi kom hem... Zingo har bott på en gård och bästa vännerna var hästarna! hon fick alltid följa med ut på skogs turer med hästarna och galoppera! så otroligt vältränad ! hon var som sagt nästa 2 år när jag köpte henne och när jag testa apportering så tugga hon otroligt mycket på dummies arna så det fick jag ur henne ganska snabbt. Har gått kurser med henne och i början var hon alltid "bäst i klassen" på kurserna.
Apportera är verkligen det bästa hon vet! dessvärre går hon upp i stress och börjar pipa vid passivitet...det visade sig extra mycket på ett B-prov som vi starta då ska hunden sitta tyst som sista moment och se när hund nr 2 jobbar. så... B prov kan vi starta på längre även fast jag vet att hon skulle få sin 1 lätt om hon inte pep. Vi tränar och har kul i hop och utmanar mig själv som ledare att lära mig mer hela tiden.
 
Jag kommer att skriva mycket om träning på bloggen dels för jag ska komma i håg vad jag gör och hur jag lägger upp min träning.
 
på återseende.!
 

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Mitt första inlägg.