annikaviol.blogg.se

Söndag med Annika och Ozzy!!

Kategori: Allmänt

I förmiddags drog vi till skogs. Träffa upp Annika och Ozzy för lite träning, snack o prommis! Vi gick ner till fårhagen som förtillfället är utan får... ängen är väldigt geggig och blöt, stora diken perfekt att träna i med andra ord.
Vi körde rutan där vi skicka till olika hörn! Det gick bra med Zingo hon hade full fart. Ozzy var oxå duktig men Annika fick gå ut och hjälpa honom lite, avståndet var lite för långt tyckte han.
Sen kasta vi markeringar till varann på ängen och det där med äng med högt gräs, diken är alltid bra att träna! Zin tycker nog det är lite lättare med skogs markeringar därför träna vi inte det i dag.. utan svåra till det för henne. Vi börja med en enkel markering sen en dubbel, enkel inga problem och den dubbla första perfekt men sen den andra då kopplar hon liksom inte på nosen utan mest springeromkring men hon hölt sig i området iallfall. Ozzy var duktig han spika dubbel makeringen!!
 
Sen bad jag Annika kasta olika dummies så jag kunde köra dirigering, vet inte hur jag ska göra med fröken... ibland är hon jätte lyhörd på pipan och stannar på direkten på stoppsignal sen nästa gång så springer hon lite till och lite till innan  hon stannar .. då ajjajar henne ochdå fattar hon vad jag vill att hon ska göra när vi gör om det. Speciellt gör hon så när det är längre avstånd precis som hon tar sig friheten och göra som hon vill på dom avstånden..hmmm.
 
Vi böt mark sen och gick upp iskogen och körde närsök med en störning. Gömde små dummies under mossan riktigt ordentligt. Satte hunden vid närsöket en markering kom åt andra hållet. Blåsa närsök signalen och hunden ska ner med nosen i det området sen skulle markeringen in. Zingo har varit klockren på närsök men  idag märktes det att det var ett tag sen vi träna på det... gud hur ska man komma i håg att träna på allt... ;o))))
 
 
Vi åkte till mamma sen och plocka i hop lite saker som var mina tex skolböcker från jag gick i trean....kastade mycket men några böcker följde med hem nostalgi på hög nivå.
 
 
 
 

Kommentarer

  • Zara säger:

    "Det är bara å träna ännu mer stoppsignal" ;)

    2012-11-19 | 12:00:40
    Bloggadress: http://apport.blogg.se

Kommentera inlägget här: