annikaviol.blogg.se

väck mig när det blir lite varmare ute...

Kategori: Allmänt

Inget nytt under solen som man brukar säga... jag håller med. Så trött på denna kyla och alla kläder som man ska klä på sig... Ingen inspiration alls.
 
Snart kommer solen och ljuset! stå ut!
 

dålig kombination ;o(

Kategori: Allmänt

Man ska inte träna när man inte själv är på topp och defentivt inte när hunden är låg av olika själ... Men så kommer dåliga samvetet. Zingo är som sagt lite låg pga skendräktigheten och tänke att på kvälls prommisen göra några övningar med några bollar. Segt fotgående kännde att jag börja bli arg på henne trött som en gnu i dag mkt på jobbet sovit dåligt... inte på topp med andra ord... skicka henne på raka linjer som inte var raka alls kallar in henne och segt segt... där ska man bara bryta och gå vidare. Det blev ett närsök i stället sen gick vi hem i mörket!!! Bara det att det är så j..kla mörkt är ju inte speciellt uppiggande!! Vi hörs förhoppningsvis med roooligt inlägg. Det här gör mig glad iallfall! sötnosarna Elin och Frida som små... gullungar!
 
 
 
 
 

Skendräktig...

Kategori: Allmänt

Första söndagen detta år är till ända, i morn är alla tillbaka på jobb som vanligt. I dag drog jag till skogs tänkte träna lite. Zingo har inte varit sig själv sista veckan....pipig när hon ser små hundar, bäddar i Elins säng, orolig, trött sover mycket är en liten annan värld liksom. Kom på hon är skendräktig igen! hon var det förra året med och blir liksom låg och orolig. Gick in i fårhagen som finns i skogen, tänkte köra långa dirigeringar men vart så orolig över skaren som är. Det har varit så kallt i natt och "slabbet" har frysit. Vill inte att hon ska skära sig igen... Tog skogen istället och där var det bar mark näst intill. Vi körde rutan och skicka från olika håll ökade på svårigheten med att skicka igenom till 1 från 3 tex. Gick super hon var sååå glad över att få jobba. Träna även höger vänster dirigeringar. Då jag la 2 dummies rakt ut i linje, sen i mitten av linjen la jag ut höger och vänster. Skicka på ut som hon fick ta, nästa gång stopp och höger osv.. en bra övning som måste tränas mer på. Avsluta dagen med ett sök med 8 dummies i varierade terräng ganska djupt och långt. Fixa hon galant! Fick med mig en glad hund hem! då mår jag bra!

ut med 2012 in med 2013

Kategori: Allmänt

Jaha då har ett år gått ett år äldre och klokare ;o) ett skit år för mig... sorgen efter pappa har varit enorm. Har aldrig trott att man kan sakna en människa så otroligt mycket..går inte en dag utan att han finns i mina tankar.
men tiden läker alla sår sägs det..Hoppas 2013 kommer med glädje det är så välkommet ! Hundåret som varit då... jo .. Zingo har varit skadad två gånger under året. Det börja med en skärskada i tassen i februari. Var ute med Cina på en kvälls prommis då Z skar sig och vi fick ringa husse som fick hämta oss med bilen. Cina hjälpte mig med att lägga ett tassbandage. Dagen efter åkte jag till veterinären som fick sy 5 stygn. Mycket svår läkt med tass skador, stygn som gick upp, blött och geggigt ute. Det tog tid.. Vi fick igång träningen bra efter det och starta på ÖKL på ett working test i maj, det gick jätte bra fick ihop 84 poäng och slutade med en tredje placering! super nöjd med hennes jobb och samarbetet med mig. Sen var det dags igen...kvällen innan vi skulle på semester till Dalarna så bröt hon en klo intill pulpan jösses vad det blödde .. känndes som man var med i värsta skräckfilmen där blodet bara spruta!!! och vad gör man när man är i skogen och inte har nåt att linda med!! tog av mig både linnet och strumporna för att försöka stoppa blodflödet. En tripp till veterinären igen...bandage i nästan tre veckor. Vi fick inte igång träningen riktigt efter sommaren tycker jag, starta på ett WT i september men hon var för het och knalla och dessutom olydig på pipan. Hon ville för mycket själv.. det var liksom inte hon och jag som team. Z tyckte hon kunde allt själv utan mig... Men jag känner mig ändå positv och har en utmaning framför mig med vårens träningar - jag lär mig mer och mer och ska få till svårare dirigeringar, stoppsignalen ska sitta oavsett avstånd. Nu kör vi! ;o)